Menu

Om Kunstterapi

Historie. "Metoden opstod i 1940'erne, blandt de bedst kendte af dens skabere Natalie Rogers (Natalie Rogers, datter af psykolog Carl Rogers). Natalie hjalp sin far til at holde gruppemøder. Og bemærk, at deltagerne bliver trætte af at sidder, tale og lytte i mange timer. Hun foreslog at bruge tegning, musik, bevægelse - og efterhånden skabte hun sin egen retning.

Fremgangsmåde. Kunstterapi er en terapiform, hvor maleri, tegning, form, lyd og bevægelse indgår. For det meste bruger vi ord til at udtrykke os selv med. I kunstterapien bruger vi de mange muligheder, vi har, for at udtrykke os på andre måder.
Gennem forskellige øvelser kommer vi i kontakt med følelser, fantasier, drømme og kroppens oplevelser, som bliver understøttet og udviklet.
Kunstterapeutiske metoder kan bruges forebyggende, i behandling og i pædagogisk arbejde med børn, unge og voksne. Kunstterapi er stadig en tendens der er i udvikling, siden den opstod. Denne terapi form bruger i en terapeutisk session, en række kunstarter. Det kan være et billede og bevægelsen og musikken - eller en syntese af alle disse arter. Terapeuten skal være meget følsom over for, hvornår de skal flytte fra en kunstform til en anden. Når du kan tegne noget, som - for at udtrykke det musik eller ord. Dette udvider en række effekter, så de ubevidste processer udfolder sig. Der er tegn, signaler, som er nødvendig for at navigere, der tilskynder klienten at gå i en anden retning.

Fordelene. Klienten kan gå til et møde i den udtryksfulde kunstterapi, uden at vide, hvordan man kan male eller forme. Der er teknikker, der hjælper til at fjerne den komplekse manglende evne og frygt for at udtrykke sig på denne måde. En vigtig fordel ved kunstterapi: Jeg mener, at sikkerhed i den kreative formel. Der arbejdes med et symbolsk niveau, med billederne. Ved at ændre billedet, tegning, kan vi ændre noget i dig selv. Og forståelse vil komme på det rigtige tidspunkt uden at det er forceret frem.

For hvem og hvor længe. Kunstterapi arbejder med tab, skader, og dit forhold til kriser. Alt dette kan du tegne, forme, - og omdannet til den kreative proces. Sessionen varer ca. 3 timer, behandlingsforløbet - 5 sessioner (kortvarig terapi) til 2-3 år.

Om Dance bevægelses terapi

Historie. "Til at begynde startede terapeuten Alexander Lowen, grundlægger af bioenergetik. Han argumenterede: blokeringer dannes i kroppen fra barndommen som en reaktion på de psykologiske konsekvenser.

Essensen af ​​metoden. Det ubevidste dans manifesteret gennem billeder og kropslige fornemmelser. Nogen er domineret af kropslige fornemmelser, når han/hun danser, og nogle danser visuelt. Vi lærer at lytte til kroppen, at følge sine impulser. Vi behøver ikke nødvendigvis at iklæde vores erfaringer i ord. Ved hjælp af dansen kan du træne nogle følelser. For eksempel separationen. Enhver har oplevelsen af ​​adskillelse, tab af deres kære - og oplevelsen af ​​at leve i kroppen, også. Vi bærer i os smerten i mange år. Og det er svært at sige noget om det. Og der arbejder vi med kroppen for at hjælper dig med at finde den smerte - og for at overvinde den. Ofte får vi fast i den fase af aggression, skyder skylden på den person, med hvem skiltes eller som mistede, bebrejde uretfærdighed selv eller med hele verden. Normalt er en person ikke er klar over det. En dans fordyber i denne smertefulde situation og kroppen giver anledning til vrede, aggression. Klienter siger ofte, at de ønsker på nuværende tidspunkt at rive noget over med hænderne, stampe i gulvet. I dette tilfælde er spontanitet meget vigtig. Med dans/ bevægelse terapi er det mere tilbøjelige til at komme i den ene side i hovedet som et lagret sæt af bevægelser. De vil gradvist udvide sig, begynde at lave bevægelser, som er glemt for lang tid siden. Under indflydelse af psykologiske årsager - elendighed, depression, stress - mange daske, sænkede skuldre og hoved, bogstaveligt talt bøjet under vægten af ​​problemer, og  danseterapi, vil give afslapning i hele kroppen. Arbejdet er i en gruppen, og er en vigtig del af behandlingen. Vi har for eksempel den motion, når deltagerne er parret og hver danse til partner. Opmærksomhed på den anden person - en alvorlig faktor, der ændrer dansens bevægelser. Og i sidste ende har vi en dans af taknemmelighed. Vi siger ikke et ord, vi udtrykke vores tak til de øvrige medlemmer af gruppen gennem øjnene, fagter, bevægelser. Og i løbet af denne dans er næsten altid en græde! Efter dansen, diskuterer vi det faktum, at alle har oplevet og følt.

For hvem og hvor længe. Det sædvanlige kursus er 8-10 møder en gang om ugen. En session varer 3-4 timer. Alder er absolut ikke vigtigt. 

Er du kun dig selv er det også brugbart at få noget ud af min danseterapi.